… and I’m getting old…

Scrie oare cineva despre durere? Si nu ma refer la aia sufleteasca…

Sigur o recunoasteti. E senzatia de sfasiere in mii de bucati, de dezintegrare brusca sau de moarte lenta. E gustul metalic si arsura profunda amestecate si resimtite simultan in gura, in ochi, in creier. E dorinta de-a te lungi pe pamant si-a te face una cu el. Sau de-a te scufunda intr-o apa in care sa te dizolvi. E atunci cand simti culori multe si tari sub pleaoape si ghimpi sub piele. Cand mii de cutite te taie si te ciopartesc si nu poti sa faci nimic si nici macar sa strigi n-ai putere. Si marai ca un animal si atat. Cand ti se intuneca judecata si incepi sa confunzi realul cu irealul, cand soarele ti-e dusman si intunericul te cheama, cand ti-ai lepada pielea ca pe o haina si ti-ai scoate maruntaiele unul cate unul, sa le-nsiri pe-o masuta, sa le cureti si sa le tai in forme geometrice, cand orele sunt lungi si minutele uriase te intind ca pe-un elastic si te pleznesc fara mila, cand orice atingere, cat de diafana, echivaleaza cu usturimea unei lovituri de bici, atunci cand sufletul iti zace diform, ca o ciorba cleioasa, atunci chiar TE DOARE.

Ma doare, ma tortureaza durerea. Ma ia si ma lasa. Ma tavaleste si ma sfarteca si ma seaca de toata puterea si de orice dorinta. Ma seaca de ganduri, de vise, de curaj. Ma pune la pamant cu talpa pe grumaz si ma lipseste de aer, ma imobilizeaza. Imi zvacneste in tample si-n ochi, se face una cu mine.

Respir tot mai greu, caci si miscarea aerului imi zdruncina carnea bolnava si rasfrange ace de foc din crestet pana-n talpi. Ochii arsi de lumina i-am inchis de mult…

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google

Comentezi folosind contul tău Google. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: