De ce să mergi la Noaptea Muzeelor?

Prea mainstream? Prea popular? De prost gust?!

Să participi la noaptea muzeelor mie mi se pare o idee bună. Ba, chiar mi-ar plăcea să fie mai des organizate astfel de nopţi. Să vă spun şi de ce.

În primul rând, sunt muzee pe care nu le prind deschise. Au un program mai restrictiv, să zicem, pentru cineva care nu stă weekendurile prin oraş, iar în restul săptămânii munceşte până seara. M-aş mulţumi şi cu program prelungit, „seral” în anumite zile sau perioade, aşa cum are (sau avea) Louvre, program până la 22.00, la un preţ mai mic. Varianta after hours, cum ar veni.

În al doilea rând, sunt expoziţii, muzee care pur şi simplu nu funcţionează în majoritatea timpului şi se activează doar cu prilejul acestei Nopţi deschise. Merită profitat. Personal, aştept Noaptea Muzeelor ca să pătrund în diverse clădiri cărora altfel, le dau târcoale numa’ pe-afară.  Am văzut aşa Şcoala Centrală, Arhivele Statului.

Apoi, e un bun prilej să te plimbi noaptea prin oraş. E lume pe străzi, circulă şi transportul în comun, vremea e plăcută, dacă ai noroc, auzi şi privighetoarea prin vreun colţ de parc.

Sper, cu fiecare an care trece, ca lucrurile să se îmbunătăţească, să apară noi şi noi acţiuni adiacente, să se diversifice gama muzeelor şi exponatelor, să avem de unde alege ceva frumos. Hai să recunoaştem, în Noaptea Muzeelor, semănăm un pic mai mult a europeni, nu vi se pare?

noaptea muzeelor 2013

 

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: