Radiografie

În clipa asta în mine fierbe mocnit posibilitatea de a iubi. Bolboroseşte acolo, în legea ei şi numai eu ştiu de ea, în răstimp. Alegerea e a mea.

Pot s-o ţin în frâu, s-o controlez, nelăsând-o nici să se stingă, nici să răbufnească. Să mă străbată plenar tremurul şi să-mi iasă prin pori, prin ochi, pe buze ca o poveste nespusă încă. Pot să o folosesc drept combustibil ca să fiu tânără şi frumoasă şi ispititoare, să zâmbesc misterios, să dansez frumos, să ard şi să luminez, să simt totul şi toate mai intens, mai adânc, mai viu.

Pot şi s-o las să se reverse către aproapele meu. Fie el, A, căruia să lupt să-i cutremur scepticismul, să-i anulez temerile, să-i ofer senzaţii şi trăire, ţâşnind cu toată puterea fiarei lăsată din frâu. Fie el, B, a cărui lume de tăceri şi aşteptări s-o fac să înflorească din ofranda sentimentului franc şi dezarmat, care ne-ar schimba lumile, şi lui şi mie. Fie el, ilustrul necunoscut, C, asupra căruia să pogor tot noianul imaginaţiei şi-al dorinţelor, făcând din el, Alesul, pe care să-l ador, descifrându-i cusururile, vanităţile, pasiunile, viaţa. Fie oricare X, Y sau Z, viu sau închipuit care să primească avalanşa de iubire posibilă.

Pot oricare dintre astea, ba chiar mă tem că le pot şi pe toate deodată. Sincer, autentic, dezinvolt.

Şi atunci, ce mama dracului e iubirea, dacă pot să o fac, aşa cum aş confecţiona o păpuşă din cârpe?!

 

 

9 Responses to Radiografie

 1. zau? says:

  tu?!? tu habar nu ai cum sa confectionezi o papusa, de orice ar fi ea…
  ce sa mai vorbim de iubire….
  nu s-au inventat litere in alfabet care sa se atribuie celui pe care l-ai putea iubi pentru ca esti incapabila genetic de asta…
  dar speranta moare ultima (sau nu), asa ca poate o sa reusesti si tu in viata asta.
  desi…

  • catherine says:

   Zau?, deci nici tu nu ştii ce e iubirea…?

   • zau? says:

    Oare? Stiu?

    • catherine says:

     Tu să ne spui.
     Acum, după ce ai aruncat piatra, poate ne lămureşti ce e iubirea. Că asta era întrebarea. Nu? 🙂

     • zau? says:

      Sa invatam de la copiii nostri: „…Când o fata renunta la tine, renunta de tot ! Nu o sa-ti mai trimita mesaje, nu o sa te mai caute nicicum, nu o sa mai încerce sa-ti atraga atentia, nu o sa-ti mai raspunda asa repede si lung la mesaje, nu o sa se mai straduiasca sa “mentina” conversatia, nu o sa mai fie geloasa, nu o sa-i mai pese, nu o sa-ti mai verifice profilul, pur si simplu nu o sa o mai intereseze absolut nimic despre tine si nici nu o sa mai încerce vreodata sa te faca sa o iubesti, pentru ca si-a dat seama ca merita ceva mult mai bun! Si tu, fraiere, ai reusit sa o pierzi si te trezesti ca prostul în târg ca ti-e dor de ea, o sa-ti para rau ca ai ranit-o, o sa regreti ca ai pierdut-o si o sa regreti si faptul ca nu te-ai comportat frumos cu ea. O sa-ti lipseasca felul ei de a te iubi, total nebuneste si felul în care zâmbea când te vedea.. Pentru ca acum în loc de acel zâmbet, e o indiferenta totala. Doare, asa-i?…”

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: