Cu Edmond şi Alberto prin Mahalaua Flămânda

Duminică după-amiaza. Un soare timid şi mulţi nori fotogenici. Oraşul meu preferat îmi face semne ademenitoare. Aşa că m-am dus la turul ARCEN.

Lumea se aduna încet-încet lângă statuia lui Barbu Catargi: tineri mulţi, doamne respectabile, copii de şcoală ori mai mici, corporatişti şi freelanceri, bunici şi fotografi, ori bunici fotografi. Când păream deja o mini-manifestaţie, trec două personaje dubioase (genul parcagii de ocazie) care se întreabă în gura mare „Ce-o mai fi şi aici?!”. Cum, în mica prezentare de început, tocmai se ajunsese la precupeţii din piaţa unirii, care îşi strigau marfa în gura mare: lapte, ouă, brânză!, personajele se lămuresc pe dată „ A, se dă ouă, aicea!” şi-şi văd de drum.

Edmond şi Alberto sunt doi motani mari, unul mai răfăţat şi mai cutezător decât altul. În afară de faptul că-s extrem de drăguţi şi simpatici, cu pălăriile lor negre cu boruri tari, mai sunt şi tobă de informaţii şi doldora de entuziasm. Le râdeau ochii şi mustăceau ştrengăreşte văzând puhoiul de lumet strîns pentru ultimul tur din primăvara asta prin mahalaua Flămânda. Ne-au spus poveşti, legende urbane, informaţii documentate, citate din diverşi autori, glume şi poezii. Ne-au cam femecat, ce să mai vorbim.

În primul rând, mahalaua asta despre care vă întrebaţi unde Doamne iartă-ne o mai fi, este unul dintre cartierele mele preferate şi adesea preumblate, mai exact, zona adiacentă dealului Patriarhiei, înspre Calea Şerban Vodă. Dac-ar fi fost numai atât şi tot se anunţa o ieşire plăcută, dar, în plus, cei doi ghizi ne-au punctat opririle pe la răspântii cu informaţii care mai de care mai interesante.

N-am să povestesc turul. Şi nici poze n-am să vă arăt pentru că după primul cadru, aveam să realizez că acumulatorii puşi la încărcat în urmă cu mai bine de o lună, s-au săturat să alimenteze camera.. Vreau doar să vă fac curioşi în ce privesc acţiunile şi proiectele ARCEN. Merită urmărite, parol. Din iunie, va începe un tur al mahalalei Mătăsari, iar din iulie se reia Cu bastonul prin Bucureşti. I say no more!

Să ne mai plimbăm prin Bucureştiul nostru plin de secrete frumoase, la braţ cu Edmond şi Alberto!

10014626_858050380878412_6985270765064166575_n

 

foto Vlad Ilaş

 

One Response to Cu Edmond şi Alberto prin Mahalaua Flămânda

  1. Pingback: Noapte de mai cu parfum de altădată | Catherine's crossroad

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: