Catherine


Catherine vede partea bună a lucrurilor. Şi o împărtăşeşte şi altora, dimpreună cu alte idei care se nasc în mintea ei, cu sentimente care cresc în sufletul ei, toate stârnite de locurile, oamenii şi faptele din jur.

Catherine are mai multe straturi. La suprafaţă e un înveliş protector, rezistent la intemperii. Poate că s-a uzat puţin pe la colţuri dar încă ţine. Dedesubt, e pielea fină de femeie. Sensibilă şi dulce. Parfumată ameţitor pentru unii, otrăvitor pentru alţii. Şi mai dedesubt sunt ghearele şi colţii. Când nici nu-ţi trece prin cap, răzbesc prin pielea moale şi fac prăpăd. Sau dreptate, după caz. Mai la interior se aştern în alte straturi pufoase sau rigide, gândurile, sentimentele şi cel mai adânc, sufletul. Sufletul, ca un miez bine ascuns şi totuşi atât de lesne de recunoscut printre celelalte foi şi fiţe.

Sunt momente când Catherine comunică facil, la nivelul cel mai accesibil, impresii, senzaţii, păreri. Alteori, ele răzbat cu greu prin învelişul-carapace. Sunt zile negre când nu ies decât mârâieli şi scrâşnete de colţi şi gheare. Sunt clipe dăruite când Catherine mărturiseşte, cu tot sufletu-n afară, gânduri jenant de personale. În ce mai rămâne din timp, ea trage peste toate straturile costumul de clown şi râde şi plânge absurd, ironic şi dramatic.

catherine (punct)crossroad (at)gmail (punct) com

13 Responses to Catherine

 1. Robert Stroe says:

  De unde aveti aceasta poza si daca aveti drepturi de autor ?
  https://catherinecrossroad.wordpress.com/2014/01/03/simplu-2/cabana-2/

 2. Dan-Gabriel says:

  DUALITATE
  Fiecare dintre noi traieste doua vieti: viata noastra reala si viata secreta.
  In viata reala suntem ceea ce pretindem ca suntem.Ne iubim familia, ne crestem copiii, ne ducem la serviciu, facem ce trebuie sa facem ca sa ne ducem mai departe existenta. Insa nu putem scapa de sentimentul infiorator ca am ratat ceva, ca trebuie sa mai existe si altceva in viata noastra decat ceea ce avem.
  In viata noastra reala – ancorata de aceste doua greutati egale: datoria si responsabilitatea, cu marginile indoite destul de mult, ca sa se potriveasca cat mai bine pe umerii nostri – avem si noi micile noastre placeri pentru care suntem peste masura de recunoscatori.
  Si in intuneric, cand cele doua vieti se suprapun, viata reala se estompeaza pe margini, iar cea secreta da buzna in graba, cu un geamat si cu limba biciuitoare a dorintei.
  Pentru ca in viata secreta suntem noi insine. Ne agatam de o fantezie noua, care nu este manjita de relitate si o seducem, iar ea ne vede cum suntem de fapt atunci cand ne primeste in ea si, pentru o clipa, traim si murim in interiorul ei.
  In viata noastra secreta suntem curajosi si puternici si o luam pe celalalt drum, pe cel pe care trebuia sa mergem de la inceput, dar de care ne-am indepartat. Traim viata care ne-a fost data s-o traim, cea pe care sotii sau sotiile noastre, pretentiile copiilor sau tiranii marunti de la serviciu nu ne-au permis s-o traim. Devenim ceea ce am fost meniti sa fim.
  In viata noastra secreta visa sa ripostam. Luam un pistol, tintim si apasam pe tragaci si nu ne trage nimeni la raspundere.
  In viata noastra secreta putem sa batem mar pe oricine, care ne-a impiedicat sa devenim tot ceea ce am fi putut fi.
  In viata noastra secreta am fost odata ingeri. Adoram si eram adorati.Si cand am cazut, ultima pedeapsa pe care am primit-o a fost sa ne aducem aminte de ceea ce am pierdut si sa ne chinuie amintirea a ceea ce am avut candva.
  Pentru ca noi nu suntem ca ceilalti.
  Am aflat totul , si acea revelatie ascunde libertatea.

 3. Dan-Gabriel says:

  UMBRE
  Zilele sunt ca frunzele ce asteapta sa cada.
  Trecutul traieste in umbra vietilor noastre.E extrem de rabdator, la adapostul faptelor pe care le-am facut sip e care nu le-am facut si cu siguranta se va intoarce in cele din urma san e bantuie.Cand eram tanar, nu tineam cont de zilele care tereceau, erau ca semintele de papadie luate de vant, plutind, fara sa fie vatamate, din mainile unui baiat si disparand in spatele lui, pe masura ce mergea spre casa, pe cararea dinspre apus. Nu regretam nimic, pentru ca veneau alte zile. Uitam greselile si ranile, iertam nedreptatile si era destul soare pentru a lumina zilele care veneau.
  Acum, cand ma uit in spate le drumul pe care l-am ales, imi dau seama ca a devenit incalcit si padurea l-a intunecat, iar semintele actiunilor din trecut si pacatele pe jumatate recunoscute au prins radacini.Pe acest drum ma insoteste o alta umbra.
  Acum traiesc mai lent, iar tot ce se dezvolta in jurul meu ma ajunge din urma. Maracinii imi prind gleznele, buruienile imi mangaie degetele cand merg, iar pamantul, cu frunzele cazute in zilele pe jumatate moarte, imi trozneste sub picioare.
  Trecutul, monstrul creat de mine, ma asteapta.
  Trecutul ne asteapata pe toti.

 4. A. says:

  nimic nou?!?!?

 5. Packston says:

  e ciudat si interesant totodata cum mai toata lumea crede ca a descoperit esenta doamnei cu blogul.extaziati in fata eruditiei si a eroticului se nasc vise rivalizand(poate prea mult spus) cu filmul “Buna,ce faci?”.
  +1

 6. Ion ca un blestem says:

  e ciudat si interesant totodata cum mai toata lumea crede ca a descoperit esenta doamnei cu blogul.extaziati in fata eruditiei si a eroticului se nasc vise rivalizand(poate prea mult spus) cu filmul „Buna,ce faci?”.

 7. liviuvelar says:

  Catherine are puterea fascinatiei irezistibile! Iradiaza febra placuta a destainuirilor profunde. Devin cu drag o „victima”.

 8. catherine says:

  remediem. multumesc

 9. A. says:

  O observaţie pe care o las aici, că altundeva n-aş şti unde: primele două adrese din blogroll (adi hădean, camionagiu) duc la acelaşi blog (camionagiu). Presupun că nu asta se intenţiona.

 10. A. says:

  „Si mai dedesubt sunt ghearele si coltii. Cand nici nu-ti trece prin cap, razbesc prin pielea moale si fac prapad.”

  „Sunt zile negre cand nu ies decat maraieli si scrasnete de colti si gheare.”

  Aoleu, Doamne apără şi fereşte, în ce m-am băgat!

 11. pianul mov says:

  foarte frumos 🙂

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile cerute sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

Conectare la %s

%d blogeri au apreciat: